KARS T TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
KARS’TA ÜÇ KURUM ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

KARS’TA ÜÇ KURUM ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

        

    Kars Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü ile Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurtları arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol Kafkas Üniversitesi Senato Toplantı Odasında gerçekleşti. İşbirliği protokolünü karşılıklı olarak Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu imzaladı.

            İmza töreni öncesi gazetecilere açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, “Ceza infaz kurumlarımız hükümlülerin ıslahı, yeniden suç işlemelerini engelleme, sosyalleşmelerini sağlama, aynı zamanda da bu süreç kapsamında iş kollarında çalışarak toplumsal sürece dahil olmalarını kolaylaştırmayı amaçlanmaktadır. Malumunuz olduğu üzere, Kafkas Üniversitesi de İlimiz için önemli ve ciddi bir eğitim kurumudur. Ceza İnfaz kurumlarımız olarak Üniversitemizin eğitim ve bilgi birikiminden faydalanmak istemekteyiz.

 

            Aygün imzalanan protokollerin amacını şöyle sıraladı; Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuz ile Üniversite arasında imzalanan Protokolün amacı; Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan tutuklu ve hükümlüler ile kurum personellerinin kişisel gelişimine ve sosyal uyumuna yardım etmeye yönelik uzmanlar tarafından eğitsel, sosyal, kültürel, sportif, proje ve mesleki kurslar gibi faaliyetler düzenlemek, bu kapsamda rehberlik ve danışmanlık hizmeti vererek rehabilitasyon sürecine katkıda bulunmak, ceza infaz kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlüler ile kurum personellerinin milli, manevi ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak tutuklu ve hükümlülerin yeniden suç işlemelerini önlemek, yüksek kalitede etkinliklere erişimlerini arttırmak tutukluluk hali sırasında ceza infaz kurumunda sonrasında da sosyal yaşam içerisindeki mesleki kurslar yoluyla mevzuat kapsamında işbirliği içerisinde düzenlemesini sağlamaktır. Üniversiteyi, öğrencileri ve öğretim görevlilerini, toplumun özel politika ve pozitif ayrımcılık gerektiren, dezavantajlı bir kesimi olan hükümlü/tutuklularla bütünleştirerek toplumsal dayanışmayı sağlamaktır. Ceza infaz kurumunun kurumsal bilgi altyapısını ve idari kabiliyetlerini geliştirmek, personelin mesleki becerilerini ve kişisel gelişimini desteklemek suretiyle ceza infaz kurumlarında sürdürülmekte olan eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin amacına uygun olarak tasarlanması, etkin bir şekilde uygulanması ve sonuçlarının bilimsel yöntemlerle değerlendirilmesini sağlamak, bu yolla modern infaz ideallerinin gerçekleştirilmesine katkı sunmaktır. Her iki protokolün İlimize, kurumlarımıza, akademisyen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım.”